Haaglanden


  • Shopping Cart
  • Timetable
  • Mijn Veolia
  • Twitter

Nieuwe dienstregeling Veolia Transport Haaglanden

per 9 december 2012

Zoetermeer, 30.11.2012

Op zondag 9 december a.s. gaat de nieuwe dienstregeling van Veolia Transport Haaglanden in. Hier vindt u de belangrijkste wijzigingen in de dienstregeling.

Op vrijwel alle lijnen wijzigen de vertrektijden. Dat komt door aanpassingen van rijtijden en de wens om een aantal aansluitingen te verbeteren. In een beperkt aantal gevallen kunnen de gewijzigde tijden ook leiden tot minder goede aansluitingen. Ook komen er ritten bij en vervallen enkele ritten.

Lijn 30 Zoetermeer - Naaldwijk
In Rijswijk rijdt lijn 30 voortaan via de Laan van Hoornwijck in plaats van de Laan van Zuid Hoorn. De halte Laan van Oversteen vervalt. De halte Laan van ’s-Gravenmade is het alternatief.
De reistijd tussen Zoetermeer/Ypenburg en station Rijswijk wordt door de routewijziging verkort.

Lijn 31 Naaldwijk – Den Haag
De overstapmogelijkheid op lijn 35 in ’s-Gravenzande wordt verplaatst van halte Naaldwijkseweg naar halte De Brug.

Lijn 32 Naaldwijk – Delft
De dienstregeling van lijn 32 wijzigt niet.

Lijn 33 Naaldwijk - Maassluis
De dienstregeling van lijn 33 wijzigt niet.

Lijn 34 Naaldwijk – Monster
De dienstregeling van lijn 34 blijft op hoofdlijnen gelijk.

Lijn 35 Den Haag – Hoek van Holland
In de avonduren en op zondag de hele dag rijdt lijn 35 een uurdienst Den Haag – Hoek van Holland in plaats van een halfuurdienst ’s-Gravenzande – Hoek van Holland. Hoek van Holland is hierdoor altijd zonder overstappen bereikbaar vanuit Den Haag, Poeldijk en Monster.
De overstapmogelijkheid op lijn 31 in ’s-Gravenzande wordt verplaatst van halte Naaldwijkseweg naar halte De Brug.

Lijn 37 Den Haag – Delfgauw
Lijn 37 neemt het traject station Delft – Delfgauw over van lijn 82. De Delftse binnenstad (halte Zuidpoort) en TU-wijk-Noord (halte Michiel de Ruyterweg) zijn hierdoor vanuit Den Haag en Den Hoorn zonder overstappen bereikbaar. Ook blijft zo het Reinier de Graaf Gasthuis rechtstreeks vanaf Emerald bereikbaar.

Lijn 38 Delft – Maasland
Lijn 38 rijdt niet meer tussen Maasland Viaduct en Maassluis Station West. Tussen Maasland Viaduct en Maassluis is lijn 126 van RET het alternatief. In Schipluiden wordt voortaan niet meer via de Dorpsstraat maar via de Rijksstraatweg gereden. Hierdoor vervalt de halte Schipluiden Centrum. Langs de Rijksstraatweg worden ter hoogte van de noordelijke en zuidelijke kruising met de Dorpsstraat de nieuwe haltes Gemeentehuis en Dorpsstraat in gebruik genomen. Lijn 38 wordt volledig met standaard streekbussen gereden. De dienstregeling wijzigt waardoor op maandag t/m zaterdag overdag op Maasland Viaduct in beide richtingen een goede aansluiting wordt geboden op lijn 126. In de vakantieperioden wordt op weekdagen een uurdienst gereden in plaats van een halfuursdienst.

Lijn 43 Den Haag – Leiden
Lijn 43 verschuift op zondag overdag ongeveer een kwartier in patroon. Zo ontstaan op Den Haag Centraal betere aansluitingen op intercity’s in diverse richtingen.

Lijn 45 Den Haag – Leiden
Lijn 45 rijdt in Voorschoten voortaan via de Leidseweg in plaats van de Vlietwijk. Hierdoor vervallen de haltes Vlietwijk en Nieuw Voordorpstraat. De haltes Centrum en Krimwijk zijn het alternatief. De reistijd tussen Voorburg/Leidschendam en Leiden wordt hierdoor verkort.

Lijn 46 Den Haag - Voorschoten
De dienstregeling van lijn 46 blijft op hoofdlijnen gelijk.

Lijn 50 Zoetermeer – Rijswijk
Lijn 50 rijdt niet meer in de vakantieperioden tussen 10:00 en 15:00. Lijn 30 is dan het alternatief.

Lijn 52 Zoetermeer – Rijswijk
De dienstregeling van lijn 52 blijft op hoofdlijnen gelijk.

Stadsdienst Zoetermeer: lijn 70, 71, 72, 74 en 77
Lijn 70 uit Noordhove rijdt na Centrum West verder als lijn 71 en lijn 72 rijdt na aankomst op Centrum West door als lijn 70 naar Noordhove. Hierdoor is station Zoetermeer op maandag t/m zaterdag overdag altijd twee keer per uur rechtstreeks bereikbaar vanuit Noordhove. Op maandag t/m zaterdag overdag geven de niet doorgaande ritten lijn 70 in beide richtingen aansluiting op lijn 121 van/naar station Zoetermeer en Delft.Lijn 70 rijdt in de middagspits elke 15 minuten in plaats van elke 7,5 minuten.

De dienstregeling van lijn 71 en 72 blijft op hoofdlijnen gelijk.

Lijn 74 rijdt alleen nog in de ochtend- en middagspits. In de daluren is lijn 170 van RET het alternatief. Daarnaast wijzigt de dienstregeling waardoor op station Zoetermeer Oost een betere aansluiting wordt geboden op de sprinter van/naar Gouda en op station Zoetermeer een betere aansluiting ontstaat op lijn 121 van/naar Delft.

Lijn 77 wordt opgeheven. Randstadrail en overige stads- en streeklijnen zijn voor de meeste bestemmingen het alternatief.

Stadsdienst Delft: lijn 60, 69, 80, 81 en 82
Lijn 60 rijdt niet meer tussen Nootdorp Centrum en Leidschenveen. Lijn 30, tramlijn 19 en Randstadrail zijn voor de meeste bestemmingen het alternatief.

In Delft neemt lijn 60 het traject Tanthof – Station over van lijn 130. Lijn 80 gaat tussen Tanthof en station Delft dezelfde route rijden als lijn 60. Ter compensatie van het vervallen van de haltes in Voorhof worden op de Voorhofdreef de nieuwe haltes Frederik van Eedenlaan en Menno ter Braaklaan in gebruik genomen.

Op de Stalpaert van de Wieleweg wordt de nieuwe halte Hugo van Rijkenlaan (tussen haltes Botanische Tuin en De Bieslandhof)  in gebruik genomen door lijn 60.

Lijn 60 rijdt dagelijks de hele dag een halfuursdienst. Lijn 80 rijdt op maandag t/m zaterdag tot 19:00 een halfuursdienst. Lijn 60 en 80 vormen op deze momenten samen een kwartierdienst tussen Tanthof en station Delft>

Lijn 80 rijdt van 9 mei t/m 1 september na de halte Olof Palmestraat door naar de halte Camping in de Delftse Hout.

De route van lijn 82 tussen Delfgauw en station Delft wordt overgenomen door lijn 37. Lijn 82 blijft tussen station Delft en Tanthof de huidige route rijden en gaat bovendien via de busbaan Tanthof en station Delft Zuid doorrijden naar het nieuwe eindpunt Stefanna in Voorhof. Lijn 82 rijdt een uurdienst op maandag t/m vrijdag van 7:00 tot 19:00 en op zaterdag van 08:00 tot 19:00. In de avonduren en op zondag zijn tramlijn 1 (Buitenhof-Zuid) en lijn 32/37 (Buitenhof-Noord) het alternatief.

De dienstregeling van lijn 81 blijft op hoofdlijnen gelijk.

De laatste twee ritten van lijn 69 rijden voortaan ook in de vakantieperioden.

Lijn 86 Den Haag – Schiedam
Op weekdagen vervallen in de ochtendspits de extra ritten Naaldwijk – Den Haag van 7:13 en 8:13, de overige ritten bieden voldoende capaciteit.
Op weekdagen wordt in de avonduren een extra retourslag gereden op het traject Schiedam – Naaldwijk, waardoor  op alle lijnen van/naar Naaldwijk (m.u.v. lijn 33) tot 22:00 minimaal een halfuursdienst wordt geboden.

Lijn 91 Den Haag – Wassenaar – Wassenaar Park Duinrell / Leiden
De dienstregeling van lijn 91 blijft op hoofdlijnen gelijk.

Lijn 121 Zoetermeer – Delft
Lijn 121 rijdt in de ochtendspits van Zoetermeer naar Delft elke 10 minuten in plaats van elke 7,5 minuut.
De dienstregeling in de avonduren en op zondag wijzigt waardoor op station Zoetermeer altijd een goede aansluiting wordt geboden tussen lijn 121 van/naar Delft en de sprinter van/naar Gouda.

Lijn 130 Delft – Den Haag
Lijn 130 rijdt niet meer tussen station Delft en Tanthof. Lijn 60 en 80 nemen dit traject over. Op alle dagen van de week vervallen de ritten na 20:00 uur ‘s avonds. Daarnaast vervallen op zaterdag tot 11:00 ’s ochtends en op weekdagen in de vakantieperioden de korte slagen Den Haag – Rijswijk: lijn 130 rijdt op deze momenten een halfuursdienst over het hele traject.

Lijn 421 Den Haag – Haegheflor
Lijn 421 rijdt voortaan tot/vanaf de halte Haegheflor. Hierdoor vervalt de halte Westerhonk. De halte Schelppad (lijn 31) is het alternatief. Wegens gebrek aan belangstelling vervalt de rit van 7:45 richting Haegheflor en de rit van 16:45 richting Leyenburg.

Lijn 468 Wassenaar Park Duinrell - Wassenaarseslag
Deze lijn wordt opgeheven.

Lijn 491 Den Haag – Wassenaar Park Duinrell
Deze lijn rijdt op zaterdag en zondag het hele jaar minimaal een uurdienst.
Van 9 mei t/m 1 september 2013 rijdt deze lijn dagelijks de hele dag. Buiten het seizoen is Duinrell op weekdagen met lijn 91 minimaal een keer per uur bereikbaar.

Gratis Veolia App voor actuele reisinformatie!
Via onze gratis Veolia App voor iPhone en Android (te downloaden via de iPhone Appstore of via de Google Playstore) zijn reizigers altijd op de hoogte van de actuele reistijden.


Voor uw gebruiksgemak maakt deze website gebruik van Cookies. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord. Meer informatie? Melding sluiten [X]