Limburg


 • Shopping Cart
 • Timetable
 • Mijn Veolia
 • Twitter

Abonnementen

Actie!!
U kunt nu ook in de webshop gespreid betalen bij de aanschaf van uw jaarabonnement. 
Tot en met 31 december 2015 ontvangt u een Bol.com cadeaukaart t.w.v. €10,- bij aanschaf van een Ster jaarabonnement Limburg in de
Veolia webshop.

In Limburg zijn sterabonnementen (1 t/m 6 ster) verkrijgbaar als maand- en jaarabonnement (geen weekabonnementen). Sinds 1 januari 2014 zijn de abonnementen alleen nog verkrijgbaar als OV-chipkaart product. 
U heeft dus een persoonlijke OV-chipkaart nodig. Vraag tijdig een Persoonlijke OV-chipkaart aan. Houd rekening met een levertijd van 7 dagen. Check met een verchipt sterabonnement altijd in en uit, anders heeft u geen geldig vervoersbewijs tijdens uw reis.

 • Zorg ervoor dat het reissaldo op uw OV-chipkaart minimaal het instaptarief bedraagt. Bij het inchecken wordt het instaptarief van uw kaart afgeschreven. Dit bedrag wordt bij het uitchecken weer teruggezet op uw kaart.
 • Reist u door buiten het geldigheidsgebied van uw sterabonnement, dan reist u verder op saldo.

De abonnementen zijn geldig in de bussen in Limburg en in de Veolia-treinen op de Heuvellandlijn (traject Maastricht Randwyck - Kerkrade Centrum).

Reizigers met een visuele beperking
In Limburg kunt u als frequente reiziger met een visuele beperking uw abonnement ook als zichtkaart krijgen, zodat u niet hoeft in en uit te checken. U dient dan wel in het bezit te zijn van een OV-begeleiderspas(B).

Hoe bepaal ik centrumzone en sterwaarde?

U kunt in Limburg reizen met een sterabonnement. Het aantal sterren varieert van 1 t/m 6 (=zone). Op een sterabonnement staat een centrumzone en de sterwaarde. De centrumzone is het middelpunt van het reisgebied. Het aantal sterren geeft aan hoeveel zones u vanuit de centrumzone naar alle richtingen vrij kunt reizen. Hoe hoger het aantal sterren, hoe groter het reisgebied.

Hoe vindt u de juiste centrumzone + sterwaarde?
U kunt zelf bepalen wat een geschikte centrumzone en sterwaarde is op de website 9292.nl.

 • Plan uw reis op 9292.nl
 • Klik onder uw reisadvies op "Bekijk korting en details".
 • Klik rechts onderaan op de knop "Alle beschikbare prijzen? Klik hier"
 • Op het tabblad "Abonnementen" staan de mogelijke centrumzones en sterwaarde vermeld.
 • Ook vindt u op het tabblad "Abonnementen" welk(e) abonnement(en) voor de geplande reis geschikt is (zijn).

Lees eventueel ook de uitgebreide uitleg met voorbeelden 'Hoe vind ik de juiste centrumzone en sterwaarde?'.

Aanschaf maand- en jaarabonnement

Verchipte abonnementen zijn te koop via de webshop, de Veolia servicepunten en in de Veolia verkoopautomaten. Koopt u een verchipt sterabonnement via de webshop dan betaalt u via iDEAL en activeert u het product op bij een ophaalautomaat wanneer u dat uitkomt. Dit kan in onze bussen (blauwe ophaalautomaat) of bij een ophaalautomaat bij u in de buurt.
Bij de aanschaf van een jaarabonnementen kunt u ervoor kiezen in 10 termijnen te betalen. U dient de eerste termijn direct te voldoen. Voor de overige termijnen geeft u een machtiging af voor automatische incasso.

Koop nu je sterabonnement online via de webshop!

Verchipte sterabonnementen bij Veolia servicepunten
Verchipte maand- en jaarabonnementen zijn te koop bij de Veolia servicepunten in Maastricht, Heerlen, Sittard, Roermond, Weert en Venlo. Het abonnement wordt ter plekke op uw kaart gezet en u kunt er dus direct mee reizen. Bij de aanschaf van een jaarabonnement kunt u ervoor kiezen in 10 termijnen te betalen. U dient de eerste termijn contant of per pin te voldoen aan de balie. Voor de overige termijnen geeft u een machtiging af voor automatische incasso*.

*Ter legitimatie dient u bij aanschaf van een jaarabonnement die u in termijnen wilt betalen, een geldig identiteitsbewijs en uw bankpas te tonen.

Verchipte maandabonnementen in de Veolia verkoopautomaten
Ook in de Veolia verkoopautomaten zijn verchipte maandabonnementen verkrijgbaar. De abonnementen staan onder de optie ‘producten’ (volg verder de instructies op het scherm). In de verkoopautomaten kunt u geen jaarabonnementen kopen.

Reist u met lijn 83 of met een bus van ASEAG?

Op lijn 83 (Venlo - Nijmegen) is het Sterabonnement Limburg alleen geldig als u over de concessiegrens tussen Limburg en de Stadsregio heen reist, bijvoorbeeld tussen Nijmegen Centraal Station en Gennep Busstation. Reist u alleen op het Gelderse traject (Nijmegen Centraal Station - Milsbeek Helweg) van lijn 83, dan kunt u geen sterabonnement kopen. Op het Gelderse traject kunt u in de bussen van Breng en in de bussen van Veolia met het Breng Vrij abonnement reizen. Sterabonnementen die al gekocht zijn blijven natuurlijk geldig tot de einddatum.

Op lijn 44 Heerlen - Aken is het Sterabonnement Limburg alleen geldig op Nederlands grondgebied (t/m halte Grenskantoor). In de Veolia bussen kunt u gewoon in- en uitchecken. Omdat er in de Duitse bussen (ASEAG) geen OV-chipkaart apparatuur aanwezig is heeft u naast uw OV-chipkaart een zichtkaart nodig. De zichtkaarten worden gratis verstrekt bij het servicepunt in Heerlen.

Beeindiging, restitutie en wijziging

U kunt uw maand- of jaarabonnement onder bepaalde voorwaarde beëindigen c.q. wijzigen. Zie voor meer informatie hierover punt 7 en 8 van de productvoorwaarden. > Klik hier voor de productvoorwaarden

U kunt uw sterabonnement beëindigen of wijzigen via de Veolia klantenservice of bij één van de Veolia servicepunten.
Wilt u het sterabonnement via de Veolia klantenservice beëindigen of wijzigen? Print dan het formulier 'Wijziging of beëindiging abonnement' uit en stuur het volledig ingevulde formulier naar:

Veolia Klantenservice
t.a.v. afdeling Abonnementen
Postbus 355
5000 AJ Tilburg


Bij opheffing van een OV-lijn
Heeft u door opheffing van een OV-lijn een jaarabonnement voor een traject dat niet meer bestaat, dan geldt een afwijkende restitutieregeling:
• Het voordeel van een jaarabonnement (laatste twee maanden zijn gratis) wordt over het hele jaar gespreid.
• Er worden geen administratiekosten berekend.
Als u het abonnement in de loop van de maand inlevert, dan geldt voor die maand ook restitutie van een rechtevenredig deel van de berekende maandprijs.

Wat kost een abonnement?

Sterabonnementen 2015 

Ster Maandabonnement Jaarabonnement
1 € 48,10 € 481,00
2 € 79,00 € 790,00
3 € 117,50 € 1.175,00
4 € 156,30 € 1.563,00
5 € 194,70 € 1.947,00
6 € 233,30 € 2.333,00
Prijzen in euro's vanaf 1 januari 2015

Sterabonnement met korting*

Ster Maandabonnement Jaarabonnement
1 € 31,80 € 318,00
2 € 52,20 € 522,00
3 € 77,50 € 775,00
4 € 103,20 € 1032,00
5 € 128,50 € 1.285,00
6 € 154,00 € 1.540,00

Prijzen in euro's

vanaf 1 januari 2015

* Alleen geldig voor 4 t/m 18 jaar en 65 jaar en ouder

 

 

Voor uw gebruiksgemak maakt deze website gebruik van Cookies. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord. Meer informatie? Melding sluiten [X]