Limburg


Abonnementen

In Limburg zijn sterabonnementen (1 t/m 6 ster) verkrijgbaar als maand- en jaarabonnement (geen weekabonnementen). Sinds 1 januari zijn de abonnementen alleen nog verkrijgbaar als OV-chipkaart product. 
U heeft dus een persoonlijke OV-chipkaart nodig. Vraag tijdig een Persoonlijke OV-chipkaart aan. Houd rekening met een levertijd van 7 dagen. De voor 1 januari 2014 uitgegeven zichtkaarten blijven gewoon geldig tot de einddatum.

  • Check met een verchipt sterabonnement altijd in en uit, anders heeft u geen geldig vervoersbewijs tijdens uw reis.
  • Zorg ervoor dat het reissaldo op uw OV-chipkaart minimaal het instaptarief bedraagt. Bij het inchecken wordt het instaptarief van uw kaart afgeschreven. Dit bedrag wordt bij het uitchecken weer teruggezet op uw kaart.
  • Reist u door buiten het geldigheidsgebied van uw sterabonnement, dan reist u verder op saldo.


De abonnementen zijn geldig in de bussen in Limburg en in de Veolia-treinen op de Heuvellandlijn (traject Maastricht Randwyck - Kerkrade Centrum).

Uitleg sterabonnement

U kunt in Limburg reizen met een sterabonnement. Het aantal sterren varieert van 1 t/m 6 (=zone). Op een sterabonnement staat een centrumzone en de sterwaarde. De centrumzone is het middelpunt van het reisgebied. Het aantal sterren geeft aan hoeveel zones u vanuit de centrumzone naar alle richtingen vrij kunt reizen. Hoe hoger het aantal sterren, hoe groter het reisgebied. 

Met behulp van de zonekaart kunt u zelf uw centrumzone en sterwaarde bepalen.

Aanschaf maand- en jaarabonnement

Verchipte abonnementen zijn te koop via de webshop, de Veolia servicepunten en in de Veolia verkoopautomaten. Koopt u een verchipt sterabonnement via de webshop dan betaalt u via iDEAL en activeert u het product op bij een ophaalautomaat wanneer u dat uitkomt. Dit kan in onze bussen (blauwe ophaalautomaat) of bij een ophaalautomaat bij u in de buurt.
Bij de aanschaf van een jaarabonnementen kunt u ervoor kienzen in 10 termijnen te betalen. U dient de eerste termijn direct te voldoen. Voor de overige termijnen geeft u een machtiging af voor automatische incasso.

Koop nu je sterabonnement online via de webshop!

Verchipte sterabonnementen bij Veolia servicepunten
Verchipte maand- en jaarabonnementen zijn te koop bij de Veolia servicepunten in Maastricht, Heerlen, Sittard, Roermond, Weert en Venlo*. Klik hier voor de adressen. Het abonnement wordt ter plekke op uw kaart gezet en u kunt er dus direct mee reizen. Bij de aanschaf van een jaarabonnement kunt u ervoor kiezen in 10 termijnen te betalen. U dient de eerste termijn contant of per pin te voldoen aan de balie. Voor de overige termijnen geeft u een machtiging af voor automatische incasso.

*In Venlo dient u voor het aanschaffen van een jaarabonnement een kopie van uw identiteitsbewijs mee te nemen.

Verchipte sterabonnementen in de Veolia verkoopautomaten
Ook in de Veolia verkoopautomaten zijn verchipte maand- en jaarabonnementen verkrijgbaar. De abonnementen staan onder de optie ‘producten’ (volg verder de instructies op het scherm). Koopt u een jaarabonnement in de Veolia verkoopautomaat dan kunt u niet in termijnen betalen.

Reist u met lijn 83 of met een bus van ASEAG of de Lijn?

Op lijn 83 (Venlo - Nijmegen) is het Sterabonnement Limburg alleen geldig als u over de concessiegrens tussen Limburg en de Stadsregio heen reist, bijvoorbeeld tussen Nijmegen Centraal Station en Gennep Busstation. Reist u alleen op het Gelderse traject (Nijmegen Centraal Station - Milsbeek Helweg) van lijn 83, dan kunt u geen sterabonnement kopen. Op het Gelderse traject kunt u in de bussen van Breng en in de bussen van Veolia met het Breng Vrij abonnement reizen. Sterabonnementen die al gekocht zijn blijven natuurlijk geldig tot de einddatum.

Op lijn 44 Heerlen - Aken is het Sterabonnement Limburg alleen geldig op Nederlands grondgebied (t/m halte Grenskantoor). In de Veolia bussen kunt u gewoon in- en uitchecken. Omdat er in de Duitse bussen (ASEAG) geen OV-chipkaart apparatuur aanwezig is heeft u naast uw OV-chipkaart een zichtkaart nodig. Dit geldt ook voor reizen met de Belgische bussen (de Lijn). De zichtkaarten worden gratis verstrekt bij de servicepunten in Heerlen en Maastricht.

Beeindiging, restitutie en wijziging

U kunt uw maand- of jaarabonnement onder bepaalde voorwaarde beëindigen c.q. wijzigen. Zie voor meer informatie hierover punt 7 en 8 van de productvoorwaarden. > Klik hier voor de productvoorwaarden

U kunt uw sterabonnement alleen beëindigen of wijzigen bij één van de Veolia servicepunten. Restitutiebedragen ten aanzien van Sterabonnementen Limburg Maand worden bij Veolia servicepunten terugbetaald. Restitutiebedragen ten aanzien van Sterabonenment Limburg Jaar worden overgemaakt op het door u opgegeven bankrekeningnummer. Voor alle abonnementen geldt dat op het terug te betalen bedrag € 5,00 administratiekosten wordt ingehouden.

Bij opheffing van een OV-lijn
Heeft u door opheffing van een OV-lijn een jaarabonnement voor een traject dat niet meer bestaat, dan geldt een afwijkende restitutieregeling:
• Het voordeel van een jaarabonnement (laatste twee maanden zijn gratis) wordt over het hele jaar gespreid.
• Er worden geen administratiekosten berekend.
Als u het abonnement in de loop van de maand inlevert, dan geldt voor die maand ook restitutie van een rechtevenredig deel van de berekende maandprijs.

Wat kost een abonnement?

Sterabonnementen

Ster Maandabonnement Jaarabonnement
1 € 47,90 € 479,00
2 € 78,70 € 787,00
3 € 116,90 € 1.169,00
4 € 155,60 € 1.556,00
5 € 193,80 € 1.938,00
6 € 232,30 € 2.323,00
Prijzen in euro's vanaf 1 januari 2014

 

Sterabonnement met korting*

Ster Maandabonnement Jaarabonnement
1 € 31,60 € 316,00
2 € 51,90 € 519,00
3 € 77,20 € 772,00
4 € 102,70 € 1027,00
5 € 127,90 € 1.279,00
6 € 153,30 € 1.533,00

Prijzen in euro's

vanaf 1 januari 2014

* Alleen geldig voor 4 t/m 18 jaar en 65 jaar en ouder

 

Voor uw gebruiksgemak maakt deze website gebruik van Cookies. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord. Meer informatie? Melding sluiten [X]