Limburg


  • Shopping Cart
  • Timetable
  • Mijn Veolia
  • Twitter

Wijziging aanvraag busabonnementen Veolia Transport Limburg

12.12.2011

Vanaf 12 december 2011 zijn de busabonnementen van Veolia Transport Limburgalleen nog verkrijgbaar via www.veoliawebshop.nl en via de servicepunten van Veolia Transport.

De levertijd is in beide gevallen 5 werkdagen. Het betreft maand- en jaarabonnementen. De weekabonnementen verdwijnen uit het assortiment. Al uitgegeven abonnementen behouden hun geldigheid tot einde abonnementsperiode.

In het kader van het verdwijnen van de strippenkaarten en de overgang naar de OV-chipkaart stopt Vervoerbewijzen Nederland (VBN) ingaande 1 januari 2012 met de uitgifte van busabonnementen. Vanaf dat moment kunnen reizigers geen abonnementen meer kopen bij postkantoren, TNT-post servicepunten en OV-shops, maar alleen nog bij de balies van de stad- en streekvervoerbedrijven.

Op termijn worden de abonnementen waarschijnlijk verchipt, maar vooralsnog heeft Veolia in overleg met de Provincie Limburg besloten papieren maand- en jaarabonnementen uit te geven (zichtkaart).

Naar aanleiding hiervan gaat Veolia Transport Limburg zelf maand- en jaarabonnementen verkopen. De weekabonnementen gaan ingaande 1 januari 2012 uit het assortiment. Deze zijn nog verkrijgbaar tot 24 december.

Vanaf 12 december zijn de maand- en jaarabonnementen verkrijgbaar via www.veoliawebshop.nl. De reiziger betaalt via iDEAL en het abonnement wordt per post binnen 5 werkdagen thuisgestuurd.

Maandabonnementen bestellen via de Veolia servicepunten in Maastricht, Heerlen, Sittard, Roermond en Venlo kan ook. Voor de aanvraag van een jaarabonnement ontvangt de reiziger bij het servicepunt een formulier dat hij/zij ingevuld opstuurt naar het servicepunt in Maastricht. Ook bij aanvragen via de servicepunten geldt dat het abonnement per post binnen 5 werkdagen wordt thuisgestuurd.

Als legitimatie blijft de huidige stamkaart geldig. Ook een persoonlijke OV-chipkaart is geldig als legitimatiebewijs.


Voor uw gebruiksgemak maakt deze website gebruik van Cookies. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord. Meer informatie? Melding sluiten [X]